Hyppää kyytiin!
Teppo tulkkaa
Koistisen lakitupa
Hyvää sähköistä kamaa
Puhelimen historia
Asiaa ja ajankohtaista

Asterix ja Obelix vastaan Caesar

Ohjaus: Claude Zidi
Musiikki: Jean-Jacques Goldman, Roland Romanelli
Pääosissa: Christian Clavier, Gerard Depardieu, Jean-Pierre Castaldi, Gottfried John
Kesto: 1h 45min
Valmistumisvuosi: 1999 (Ranska)
Arvostelu: * * * *

Videon lainasi
Kaikki on hyvin pienessä Gallialaisessa kylässä, joka on ainoa paikka, jota Rooma ei vielä hallitse. Asterix ja Obelix, (Christian Clavier ja Gerard Depardieu) tutut sarjakuvahahmot monen vuoden ajalta, elävät rauhallista elämää metsästäen ja pitäen hauskaa, kunnes Rooman veronkerääjä saapuu vaatimaan kaikkia kylän asukkaita maksamaan veroja Caesarille. Kyläläiset eivät tietenkään suostu, vaan ohjaavat kerääjän ulos ei niinkään kohteliaasti.

Kuullessaan pienen kylän kapinoinnista hallintoaan vastaa, Caesar (Gottfried John) päättää lähteä itse tarkistamaan tilannetta. Hän lähettää joukkonsa tuhoamaan kylän, mutta asukkaat ovatkin heitä vastassa muurin ulkopuolella. Kylän vanha velho on jo monen vuoden ajan valmistanut taikauutetta, jota kaikki asukkaat ovat nyt nauttineet ja joka kymmenkertaistaa juojansa voimat. Seuraa suurin taistelu Rooman historiassa, mutta Asterixin viisauden ja Obelixin taitojen avulla kyläläiset voittavat Caesarin joukot, mutteivät ennen kuin he ovat saaneet vangin. Pelastusoperaatio alkaa.

Elokuvana Asterix ja Obelix oli yllätyksiä täynnä. Suurin yllätys oli, että hahmot todella tuntuivat samoilta kuin vanhoissa sarjakuvissa, eli pääosien näyttelijäsuoritukset olivat todella vakuuttavia. Mikään jännityselokuvahan elokuva ei ollut. Se oli mielestäni yhdistelmä komediasta ja lastenelokuvasta, joka kuitenkin sopii kaikenikäisille. Huumorikaan ei ole ollenkaan lapsellista Toinen yllätys oli elokuvan laatu. Lavasteet olivat ensiluokkaiset, samoin kuin musiikki, joka pyöri päässäni monta päivää elokuvan katsomisen jälkeen. Kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut ja mielenkiintoinen elokuva. Sopii kaikenikäisille koosta ja kansallisuudesta riippumatta.